De traditionelle billleder kontra de utraditionelle

Tit starter en optagelse med at jeg spørger dem der er i studiet om de nu er til det “traditionelle” eller det “utraditionelle”, det er nemlig et godt sted at starte  at tale om billeder. Men i virkeligheden er det faktisk vigtigere om et billede er “naturligt”  end “stift”. Et “tradtionelt” foto  med massere af live kan nemlig sagtens måle sig med et “utraditionelt foto…

Den gode oplevelse hos fotografen er det samme som de gode billeder, det vigtigste er ikke fotografens udstyr, men evnen til at til at få mennesker til at slappe af og have det rart, så der bliver plads til at man hver i sær kan træde i karakter.

Det er vigtigt, at man på et portrætfoto kan mærke den enkelte persons tilstedeværelse og særegenhed. Med andre ord, et godt portræt har sjæl.

I gamle dage var det helt almindeligt at få lavet et familieportræt, det var vigtigt for familierne at have et smukt familiefoto til at pryde på væggen, et foto som viste familien som en sammenhæng.

De sidste mange år har vi vænnet os til, at børnene blev fotograferet hos skolefotografen og derfor er der ikke blevet lavet de vigtige familiefoto, det vil jeg gerne lave lidt om på! Her laver vi familiefoto som er både spændende, sjove og interessante. Billederne skal ikke alene være en pæn del af indretningen, de skal give glæde i dagligdagen.

Et familiefoto skal vise familiens identitet, hvem I er og hvor I er i Jeres liv på det tidspunkt hvor fotoet bliver taget. Udover den glæde et familiefoto vil være for Jer selv, vil det være et meget vigtigt foto for de kommende generationer, når de skal forstå deres egen identitet og sammenhæng. Hvis I kigger på de billeder I selv har fra barndommen, hvor I er sammen med mor og far, vil I helt sikkert bemærke at disse billeder er vigtige for Jer. Det er af stor betydning af børn har et foto hvor de er sammen med deres forældre og søskende, det giver en god selvforståelse.

De største umiddelbare behov for at gå til fotograf er jo ved de traditionelle store ændringer i en persons liv, såsom når man bliver forelsket og danner par med et andet menneske (parfoto eller bryllupsfoto), når man stifter familie og får børn (babyfoto & familiefoto). Det er ikke nødvendigt at gå til fotograf hvert år, men har man børn er det en god ide at have gode foto af dem som baby, som børnehavebarn, som skolebarn og som teenager. Dette er barnets vigtigste faser og du bliver glad for at have gode portrætfoto på disse stadier af deres liv. Hertil kommer specielle begivenheder i en persons liv såsom dåb, konfirmation, student og lignende, hvor et rigtigt portrætfoto hos en professionel fotograf gør en stor forskel.

En speciel type af portrætfoto kan man kalde ”brugsfoto”, det omfatter billeder der f.eks. skal præsentere dig på et c.v. eller på en medarbejderside på nettet, hvor dit firma ønsker at vise dit ansigt som del af deres image. Mange vælger også i dag at bruge gode portrætfoto på de sociale netværk såsom linkedin, facebook twitter etc. profilfoto til datingsites er et andet eksempel på et sted hvor det gode portrætfoto kan gøre hele forskellen mellem succes og det modsatte.

Der er en tydelig sammenhæng mellem den gode oplevelse og de gode billeder, vi vil gerne byde dig indenfor til en fotooplevelse, en oplevelse der giver de bedste portrætfoto, familiefoto, bryllupsfoto, konfirmationsfoto, søskendefoto, babyfoto m.v. du kan ønske dig, traditionelle som utraditionelle.

Send mig gerne en mail på mikkel@profilfoto.dk og fortæl hvad du/I gerne vil have lavet, så giver jeg dig en tilbagemelding på dine/Jeres ønsker.