Hvad skal du tænke på før din fotosession?

 

Det kan være en rigtig god idé af undgå mønstret tøj samt tøj med skrift, da det ofte tager en del af opmærksomheden fra ansigtet. Hvis du/I ønsker farvebilleder kan det anbefales, at alle der skal være på billedet har farvekordineret tøj på, eksempelvis pastelfarver. Hvis I gerne vil have en lys baggrund er det faktisk en god idé at tage lyse nuancer på ellers bliver tøjet “tungt” på billedet. Hvis I gerne vil have billeder på mørk baggrund er det omvendt, undgå hvidt tøj da det på en mørk baggrund  bliver mere tydeligt end Jeres ansigter.

Den hvide baggrund opleves typisk mere sommerlig og den mørke lidt mere hyggelig. Bemærk at tøjet helst skal skifte samtidig med baggrunden for at bevare fokus på ansigt og hænder! Folk tror umiddelbart at det er omvendt at man skal have mørkt tøj på hvid baggrund, men det er altså omvendt… Det er ikke tøjet vi skal se.

Undtagelsen er så hvis det er kroppen der laver noget sjovt, så skal vi tydeligt se kroppen og så er det faktisk mørkt tøj på hvid baggrund…

Bestilling af forstørrelser sker i slutningen af selve optagelsen hvor du vil få mulighed for at se de udvalgte foto i rigtige størrelser på en storskærm, d.v.s. at det samme foto vises i 10 forskellige størrelser som det er nemt at købe rammer til.

Det en rigtig god idé på forhånd at gøre sig tanker om størrelser, antal og om billederne skal være i farve, sort/hvid eller sepia. Men du kan også vente og se hvad de foto vi får lavet egner sig til.

Det vigtigste: Tag godt humør med og sørg for at børn er veludhvilede og motiverede til en god oplevelse. De rigtig gode billeder kræver ofte at man angriber tingene lidt utraditionelt og med åbent sind.

Ang. corona ser her