Hvilken størrelse skal billederne have på din væg?

I dag er de professionelle kameraer så gode, at de reelt ser mere end vores øjne gør, det betyder at vi har mulighed for at lave meget realistiske 1:1 portrætfoto, det vil sige foto i naturlig størrelse, som reelt er så livagtige, at det er som at kigge på en levende person. Det er ikke alle der har plads til sådanne størrelser billeder i deres hjem, men har man pladsen er sådanne portrætfoto rigtig spændende.

Om billederne skal være store eller små afhænger af hvad de skal bruges til, skal de i et album vil 10×15 eller 13×18 være rigeligt stor, men hvis billederne skal stå på en reol eller op og hænge på vægen, er det en god idé at vælge en større størrelse, alt efter hvad motivet er og hvor mange personer der er på billedet.

Hvis der er tale om en hel familie der er blevet fotograferet, måske 20 personer, er det en god idé at tænke på hvor store hovederne hver i sær bliver på den størrelse man vælger, for bliver hovederne alt for små, kan det være svært at se de enkeltes udtryk og man skal stå meget tæt på billedet for at kunne skelne personerne fra hinanden.